Het horen van de geluiden

Cavia’s maken als één van de weinige knaagdieren geluid. Cavia geluiden horen is niet zo moeilijk, het kunnen onderscheiden van de verschillende geluiden vereist echter wel wat oefening en ervaring.

Het meest opvallende geluid van de cavia is het hoge gepiep of gefluit als ze een koelkast horen opengaan of een zakje horen ritselen.

Het is alsof ze vragen: “mag ik ook wat eten?”. De cavia vraagt hiermee dus aandacht van zijn verzorger. Is de cavia tevreden en voelt hij zich op zijn gemak dan zal u cavia geluiden horen als een laag zacht brommende en knorrende geluidjes en zachte piepjes. Hij wil hiermee laten weten aan andere cavia’s dat ze welkom bij hem zijn. Cavia geluiden van een bange cavia horen is niet zo moeilijk te missen. Net als een varken zal hij schel gaan piepen en kreunen.

Als een cavia boos is tegenover een andere cavia dan hoor je klappertanden

Dit doet de cavia alleen tegen soortgenoten en niet tegen mensen. Deze geluiden horen mensen dan ook niet vaak. De geluiden horen en begrijpen is, zeker als u eigenaar bent van een of meer cavia’s, erg leuk en interessant en zal u helpen de cavia beter te begrijpen en te helpen.