Betekenis van Cavia geluiden

Een cavia maakt vaak veel geluidjes, maar wat is de cavia geluiden betekenis hiervan? Cavia’s hebben een uitstekend gehoor, hierdoor anticiperen ze erg op wat er om hun heen gebeurt. Voor iedere situatie maakt een cavia andere geluidjes, deze hebben een andere cavia geluiden betekenis.

Nu zal ik de cavia geluiden betekenis uitleggen aan de hand van een paar voorbeelden van de cavia geluiden.

Soms hoor je een cavia een beetje brommen of murmelen,beetje binnensmonds knorren. Dit is een goede cavia geluiden betekenis. Dit houdt namelijk in dat de cavia op zijn gemak is. De cavia kan dit geluid maken bijvoorbeeld als hij geaaid wordt door zijn baasje.

Als de cavia een korte knor geeft met een flink volume dan kan dit een schrik zijn, of in ieder geval de reactie op een onaangename beweging of geluid.

Als dit erger wordt kan dit overslaan in het hard piepen met open bek, wat de cavia doet als hij bang is of echt pijn heeft. Boosheid wordt meestal gekenmerkt door klappertanden. Hard piepen gebeurd vaak als hij eten hoort of ruikt. En als laatste bij het hof maken van een vrouwtje maakt de cavia een langdurig “prrrr”-geluid.