Cavia geluiden luisteren

Naar cavia geluiden luisteren kan in het begin erg verwarrend zijn. Een cavia maakt namelijk vergeleken met andere knaagdieren veel meer en een groter scala aan geluiden. Het is daarom belangrijk om te weten wat de cavia bedoelt, naar cavia geluiden luisteren zal met de loop der tijd steeds eenvoudiger worden als u weet wat de cavia bedoelt met bepaalde geluiden. Men kan naar cavia geluiden luisteren die klinken als een langdurige prrrrrrr.

Naar deze cavia geluiden luisteren betekent namelijk dat de cavia bronstig is en op zoek is naar een partner, of juist er eentje probeert versieren.

Als u er probeert achter te komen wanneer de cavia hongerig is dan moet u naar cavia geluiden luisteren die klinken als lang en vrolijk gepiep dat ongeveer klinkt als wiet wiet. Dit is namelijk het geluid wat cavia’s maken als ze voedsel ruiken of denken dat ze het kunnen krijgen, oftewel het bedelen om voedsel. Het gillen met de open bek open betekent juist dat de cavia bang is of ergens pijn van heeft. Als u dit geluid hoort dan is het belangrijk om het diertje goed in de gaten te houden en bij aanhouden de dierenarts te waarschuwen.